Nieuwsbrief Jeugd & Onderwijs 010

Maart 2019
In deze nieuwsbrief:
  Vraag nu een gratis bijenhotel aan
  Hoe inspireert u ouders thuis?
  Meld je kinderen aan voor gratis leuke uitjes
  De gemeente Rotterdam subsidieert burgerschapsonderwijs
  Erasmus zoekt een school
  Nieuw beleidsplan Zorg, Welzijn en Jeugdhulp
  Reminder! Het praktisch verkeersexamen 2019
  Welkom in mijn wijk
  Welke klas is de Slimste klas van Rotterdam 2019?
  Gezonde school en gezonde schoolkantine
  Rotterdamse leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers
  Rotterdamse Leerroutekaart statushouders
Handige links

Onderwijs010.nl

Veilig opgroeien

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals werkzaam in of met het onderwijs. Gemaakt door de afdeling Onderwijs van het Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam.

 

Welkom in mijn wijk

Welkom in mijn wijk
Ontmoetingsproject Welkom in Mijn Wijk koppelt twee klassen uit verschillende wijken aan elkaar en laat leerlingen met én van elkaar leren.

 

 

 

 

 

School is voor kinderen de ideale plek om hun sociale en maatschappelijke vaardigheden te oefenen. Met Welkom in Mijn Wijk krijgen zij de mogelijkheid om deze vaardigheden in de praktijk toe te passen en tegelijkertijd andere delen van Rotterdam te ontdekken.

Leerlingen trekken drie dagen in kleine gemengde teams met elkaar op en doen onder andere een speurtocht door beide wijken. De activiteiten in het programma zijn levendig, laagdrempelig en geven ruimte voor ieders talenten.

Het eerste contact is vaak spannend. ‘Juf, wat nou als die andere kinderen ons stom vinden?’ Kinderen met verschillende achtergronden hebben dikwijls vooroordelen over elkaar. Welkom in mijn Wijk probeert hier verandering in te brengen. Aan het einde van de eerste dag roepen kinderen vaak ‘Wow, we zijn gewoon vrienden geworden, ik kan niet wachten tot we elkaar weer zien!’

Welkom in Mijn Wijk geeft een unieke en leerzame ervaring in het kader van actief burgerschap en is volledig verzorgd, waardoor het weinig belastend is voor leerkrachten.


Zie de website en de folder voor meer informatie.

Of neem contact op met projectleider Charissa Dechène
c.dechene@welkominmijnwijk.nl