Nieuwsbrief Jeugd & Onderwijs 010

Maart 2019
In deze nieuwsbrief:
  Vraag nu een gratis bijenhotel aan
  Hoe inspireert u ouders thuis?
  Meld je kinderen aan voor gratis leuke uitjes
  De gemeente Rotterdam subsidieert burgerschapsonderwijs
  Erasmus zoekt een school
  Nieuw beleidsplan Zorg, Welzijn en Jeugdhulp
  Reminder! Het praktisch verkeersexamen 2019
  Welkom in mijn wijk
  Welke klas is de Slimste klas van Rotterdam 2019?
  Gezonde school en gezonde schoolkantine
  Rotterdamse leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers
  Rotterdamse Leerroutekaart statushouders
Handige links

Onderwijs010.nl

Veilig opgroeien

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals werkzaam in of met het onderwijs. Gemaakt door de afdeling Onderwijs van het Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam.

 

Welke klas is de Slimste klas van Rotterdam 2019?

Welke klas is de Slimste klas van Rotterdam 2019?
De vrolijkste quiz van Rotterdam is terug! De LekkerSlim!-quiz is voor de groepen 7 en 8 van Rotterdamse bassischolen. De voorronde spelen de leerlingen in de klas, de finale is op 27 juni in Ahoy.

 

 

De LekkerSlim!-quiz kaart grote Rotterdamse thema’s op een vrolijke manier bij leerlingen aan, en geeft aandacht aan talenten en uitblinkers.  

Voorronde in de klas
De voorronde bestaat uit moeilijke, makkelijke en grappige meerkeuzevragen over Rotterdam, geschiedenis, lekker slim, en spel, gezondheid & vrije tijd. Leerlingen spelen de voorronde gewoon in de klas. De twee leerlingen die de quiz het beste maken, hebben een kans op een finaleplek op 27 juni. 

Finale in Ahoy
Tijdens The Final, op 27 juni in Ahoy, worden alle schoolsport en -spelfinales van Rotterdam gespeeld. Ook de finale van de LekkerSlim!-quiz spelen we hier. De hele klas mag op deze dag mee om hun klasgenoot aan te moedigen, en er zijn voor iedereen sportactiviteiten te doen.

Gezellig
Kijk, zo gezellig was het vorig jaar tijdens The Final.

Partners
Bibliotheek Rotterdam ontwikkelt de LekkerSlim!-quiz en zorgt voor de uitvoering, in opdracht van Gemeente Rotterdam en in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam.

Reportage
OPEN Rotterdam maakt een reportage van één klas die de voorronde speelt. Een school die het leuk vindt om hieraan mee te werken, kan een mailtje sturen naar lekkerslim@bibliotheek.rotterdam.nl.

Meespelen met de LekkerSlim!-quiz?
Groepen 7 en 8 kunnen de voorronde van de LekkerSlim!-quiz nog spelen tot en met 17 mei. Je klas aanmelden kan via www.lekkerslimquiz.nl/aanmelden.