Nieuwsbrief Jeugd & Onderwijs 010

Maart 2019
In deze nieuwsbrief:
  Vraag nu een gratis bijenhotel aan
  Hoe inspireert u ouders thuis?
  Meld je kinderen aan voor gratis leuke uitjes
  De gemeente Rotterdam subsidieert burgerschapsonderwijs
  Erasmus zoekt een school
  Nieuw beleidsplan Zorg, Welzijn en Jeugdhulp
  Reminder! Het praktisch verkeersexamen 2019
  Welkom in mijn wijk
  Welke klas is de Slimste klas van Rotterdam 2019?
  Gezonde school en gezonde schoolkantine
  Rotterdamse leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers
  Rotterdamse Leerroutekaart statushouders
Handige links

Onderwijs010.nl

Veilig opgroeien

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals werkzaam in of met het onderwijs. Gemaakt door de afdeling Onderwijs van het Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam.

 

Gezonde school en gezonde schoolkantine

Gezonde school en gezonde schoolkantine
De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse leerlingen gezond opgroeien. Gezonde leerlingen zitten niet alleen lekkerder in hun vel, ze presteren ook beter.

 

 

Gezond eten is daarbij cruciaal. Een schoolkantine waar het aanbod gezond is, maakt de gezonde keuze van kinderen makkelijker. De gemeente Rotterdam biedt aan u als school te ondersteunen bij het realiseren van een gezonde schoolkantine.

Gezonde schoolkantine
Het programma de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum is gemaakt voor vo- en mbo-scholen in het hele land. Inmiddels hebben ruim 800 scholen in Nederland een Gezonde Schoolkantine. In Rotterdam zijn vorig jaar naast 13 vo- en mbo scholen ook nog eens 5 kinderboerderijen en 8 sporthallen/zwembaden begeleid bij het invoeren van een gezondere kantine. Doet uw school dit jaar ook mee? 

Gezondheidsadviseurs
De gemeente Rotterdam biedt 25 uur aan ondersteuning in 2019 per school. U krijgt de ondersteuning van ervaren gezondheidsadviseurs. Met een gedegen en persoonlijke aanpak geven zij advies op maat. Zo werkt u samen toe naar een gezonde schoolkantine. In totaal kunnen tien vo- of mbo-scholen in Rotterdam van dit aanbod gebruikmaken. Wees er daarom snel bij! Meld u zich aan via email bij h.yip@Rotterdam.nl. Dit kan tot en met 18 maart 2019. 

Gezonde School
Wilt u aan de slag met andere gezondheidsthema’s, zoals bewegen en welbevinden, dan kunt u ook gebruik maken van de ondersteuning van Gezonde School. Dit kunt u inzetten voor elk gewenst gezondheidsthema op school. Zo kunt u uiteindelijk voor uw school een Gezond Schoolvignet krijgen. Voor de Gezonde School is een bedrag van maximaal € 3.000 euro en 10 uur advies en ondersteuning van dezelfde ervaren gezonde school-adviseurs beschikbaar. Om kans te maken op deze ondersteuning, kunt u uw school tot en met 18 april 2019 inschrijven op mijngezondeschool.nl. Meer informatie over de Gezonde School op https://www.gezondeschool.nl/

De gezonde schoolkantine en de gezonde schoolaanpak kunnen het gezondheidsbeleid op uw school een boost geven. Daarbij is het voor de school ook een belangrijke profilering en erkenning. Want wie wil er nou niet een gezonde school?