Nieuwsbrief Jeugd & Onderwijs 010

Informatie over corona mei 2020
In deze nieuwsbrief:
  Verkeer rondom school
  Leerplicht na 11 mei
  Vragen over ventilatie op scholen
  Testmogelijkheid voor onderwijs, kinderopvang en sport
  Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis
  Noodopvang voortgezet
  Heropenen speeltuinen
  Ook leerlingenvervoer weer opgestart
  App voor middelbare scholieren: Grow It!
  Nieuwbouw en verbouw ook tijdens coronacrisis
  Opening onderwijsjaar afgelast
Handige links

Onderwijs010.nl

Veilig opgroeien

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave voor professionals werkzaam in of met het onderwijs. Gemaakt door de afdeling Onderwijs van het Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam.

FaceBook Instagram Twitter LinkedIn
 

App voor middelbare scholieren: Grow It!

App voor middelbare scholieren: Grow It!
De basisschoolleerlingen krijgen weer les op school, maar de leerlingen van de middelbare scholen en de studenten zijn nog op online onderwijs aangewezen.

 

 

 

 

Het is voor hen een vreemde tijd. Ze moeten hun schoolwerk ineens zelf online organiseren, contact met vrienden beperken en nog steeds zoveel mogelijk thuisblijven. Misschien maak je je zorgen over jouw leerlingen. Gaat het wel goed met ze? Zijn ze gestrest door alle veranderingen? Hebben ze iemand om mee te praten? Kiezen ze gezonde manieren om te ontspannen?

Wat kun je als docent doen?
Wijs leerlingen en hun ouders op de gratis app Grow It! app. In deze app oefenen ze spelenderwijs met vaardigheden om met deze bijzondere situatie om te gaan. Ze leren problemen oplossen, afleiding zoeken bij negatieve gevoelens, sociale steun zoeken, situatie accepteren zoals hij is en bewegen.

In de app houdt de leerling bij hoe hij/zij zich voelt, als een soort online dagboek. Het is veilig en anoniem. Ook zijn er leuke challenges om punten mee te verdienen. Samen met hun team laten ze een boom groeien en maken ze kans op een échte prijs.

Je kunt later in je (mentor)les terug komen op de Grow it! app door te vragen welke challenges de leerlingen gehad hebben, welke cadeaus ze hebben gewonnen voor in de teamboom en wat ze hebben geleerd en ervaren tijdens het spelen van de app. De principes zijn gebaseerd op effectieve strategieën uit de cognitieve gedragstherapie.

Voor leerlingen onder de 16 jaar is toestemming van de ouders vereist.

Meer informatie is te lezen via www.growitapp.nl.